AMR Tampere: Toinenkin sunnuntain vastaisena yönä kiinniotettu vapautettu

Posted on heinäkuu 11, 2011

0


Tiedote perustuu lähinnä kiinniotettujen kertomuksiin tapahtuneista.

Joskus puolen yön jälkeen kaksi henkilöä olivat Santalahdessa, ”feimeillä”, istuskelemassa sohvalla ja keskustelemassa keskenään. Poliisimaija tuli paikalle. Poliisit kertoivat näille kahdelle, että he ovat jättäneet noudattamatta poistumiskäskyä ja ottivat heidät maijaan. Kummankaan kiinniotetun mukaan mitään poistumiskäskyä tai sen suuntaista ei annettu.

Edellisessä tiedotteessa mainitun ulkomaalaisen henkilön härnäämisen lisäksi myös toinen kiinniotetuista joutui sietämään poliisin asenteellista ja uhoavaa toimintaa. Poliisi tytötteli jossain asiayhteydessä toista, alaikäistä kiinniotettua. Kiinniotettu kysyi poliisilta miksi hän olettaa hänet tytöksi kysymättä hänen näkemystä identiteetistään. Poliisi vastasi tähän, että oli ensin aikeissa päästää henkilön helpolla, mutta tämän kommentin jälkeen ei se tulisi enää kyseeseen.

Edellisen tiedotteen tiedoista poiketen molemmat kiinniotetut vietiin Sorin poliisiasemalle, jossa toinen, täysikäinen, päästettiin menemään. Alaikäinen kiinniotettu pistettiin yöksi Paussille eli nuorisoputkaan. Hän sai myös sakot niskoittelusta.

Menimme kiinniotettua vastaan aamukuudelta ja hänet vietiin putkasta linja-autoasemalle kello kahdeksan jälkeen, jossa tapasimme hänet. Kiinniotettu oli hämillään kiinniottonsa syistä ja selvästi järkyttynyt tapahtumista.

Kun poliisi tekee tällaisia satunnaisia kiinniottoja eivät ne kohdistu pelkästään yksittäisiin henkilöihin, vaan meihin kaikkiin. Emme hyväksy poliisin valtaa ylitsemme, varsinkaan tällaisissa tapauksissa, joissa on selkeästi kyse vain kiusasta ja kostonhalusta.

Tampereen Anarkistinen Musta Risti

Mainokset
Posted in: UUTISET