SlutWalk Tampere 6.8.

Posted on heinäkuu 14, 2011

0


Paikka ja aika: Keskustori 14.00, 6. elokuuta

Reitti: ilmoitetaan myöhemmin.

“Tytöt joskus omalla signaalillaan osoittavat, että haluavat tulla raiskatuiksi.” – Entinen kansanedustaja ja toimittaja Jutta Zilliacus Yle Radio 1:ssä

Lutkaliike sai alkunsa kanadalaispoliisin kehotuksesta naisille: ahdisteluun auttaa, jos ei pukeudu kuin lutka. Sama saarna on kuultu usein meilläkin: milloin naisia kehotetaan juomaan vähemmän, milloin välttämään tiettyjä alueita tai tietynlaista pu…keutumista välttääkseen seksuaalirikoksen uhriksi joutumisen.

Muka-hyväntahtoisessa sormen heristelyssä on vaarallinen piiloviesti: raiskauksen uhri on rikoksesta osavastuussa. Samalla raiskaukselle tarjotaan oikeutusta asettamalla rikoksen tekijä itsehillintään kykenemättömän eläimen tasolle. SlutWalkeille eli lutkamarsseille ympäri maailmaa osallistuvat ihmiset välittävät päinvastaista viestiä: seksuaalinen väkivalta ja häirintä ovat aina vain ja ainoastaan tekijän vastuulla!

Uhrien syyllistäminen ja naisten kontrollointi pukeutumis- ja käyttäytymisohjeilla saa riittää. Olemme saaneet tarpeeksemme myös huutelusta, häirinnästä ja pelkäämisestä, joista kenenkään ei pitäisi joutua kärsimään riippumatta hameenhelman pituudesta.

Emme puolusta ainoastaan naisten oikeutta olla tulematta häirityiksi tai oikeutta pukeutua, kuinka haluaa: marssiamme tahdittaa ajatus, ettei väkivallasta tule koskaan syyllistää sen uhria. Kutsumme siis mukaan sukupuolesta riippumatta kaikenikäiset ihmiset, jotka haluavat voida kulkea rauhassa – keskustassa, sivukujilla, baarissa, työpaikalla, kotona. Puolustamme kaikkien oikeutta pukeutua halunsa mukaan sukupuoltaan ja seksuaalisuuttaan korostaen, sekoittaen tai piilottaen, joten marssille ovat tervetulleita niin burkhat kuin bikinitkin.

Kiinnostaako sinua tai järjestöäsi osallistua, mutta haluaisit lisätietoja? Ota yhteyttä: slutwalktampere@gmail.com.

Mainokset
Posted in: TOIMINTAKUTSUT