Viestejä pääministerille

Posted on elokuu 29, 2011

0


Tässä kuvassa näkyy hienosti Tampereen kaupungin luottobuffaajien Was-ste Oy:n työn jälki – ”siivottavat” kohteet jäävät alkuperäistä (graffitin ja tapahtumailmoitusten peittämää kuntoa) huonompaan kuntoon. Ihmisten valittaessa vaikkapa sairaaloiden jonoista ja vanhainkotien tasosta, kaupunki pistää järjettömiä summia kaupunkimme tekemiseksi rumemmaksi ja mielenkiinnottomammaksi. Tämän pakkomielteisen sensuurin toisaalta ymmärtää kaupungin, JCDecaux’n ja ClearChannelin muodostaman pahan akselin näkökulmasta – kuka kiinnittäisi huomiota mainoksiin kaupungissa, jossa olisi kaikkialla lukemattomasti mielenkiintoista katseltavaa? Mitä kanavia vaikuttaa elämiimme meille alamaisille jää kun kaikki omaehtoinen toimintamme (joka ei ole tai palvele palkkatyötä ja näin valtion taloutta) on laitonta tai absurdiuteen asti tehotonta (adressit, massamielenosoitukset, äänestäminen).

Kesäkuussa Tampereella leviteltiin julisteita, joissa oli kuvattu Kataisen pää ja machete ja teksti: ”Jos jotain leikataan… / …leikataan Jyrkiltä pää” (viittaus vanhan Kapinatyöläisen kanteen). Nyt elokuun lopussakin niitä on vielä jonkin verran katukuvassa. Kuvassa näkyvä juliste on liikennemerkin takaa Satakunnankadulla.

Samaiselta Satakunnankadulta on tämä tussilla sähkökaappiin kirjoitettu viesti. Kuvassa näkyvä valkoinen repale on jäänne Katainen-julisteesta, jonka poistaminen on ilmeisesti toiminut inspiraationa kuvan teokselle.

Mainokset
Posted in: UUTISET