Vinokino 12.-14. ja Kino Union 5.10.!

Posted on lokakuu 3, 2011

0


Lokakuussa Niagarassa on astetta pervompi meininki Vinokinon merkeissä. Hertassa Kino Unionissa sen sijaan keskustellaan esimerkiksi vuoden 2007 hoitajien  työtaistelusta metallityöläisten paraikaa viritellessä keskustelunaihetta ensi vuoden Kino Unioniin.

Muista myös:

Vinokino tuo tänä vuonna Tampereelle kolmen elokuvan kokonaisuuden. Se tarjoaa ytimekkään mutta monipuolisen katsauksen queer-elokuvan genreen.

Ke 12.10. klo 18.30

Sabine Bernardi: ROMEOS (Saksa 2011) –K13- 94 min

Kuinka voit rakastaa toista ellet ensin hyväksy itseäsi?

20-vuotias Lukas muuttaa suureen kaupunkiin suorittamaan siviilipalvelustaan. Lukas näyttää tavalliselta pojalta mutta todellisuudessa hän on keskellä transitiota, hän on muuttumassa naisesta mieheksi ja käy parhaillaan läpi hormonihoitoja. Elokuva käsittelee todentuntuisesti siirtymäprosessissa olevien ihmisten ongelmia ja ottaa rohkeasti kantaa esittäen ihmisen seksuaalisuuden muuttuvana ja kehittyvänä asiana, paikallaan pysyvän ja muuttumattoman sijasta.

To 13.10. klo 18.30

Andrew Haigh: WEEKEND (UK 2011) –K15- 96 min

Weekend on nimensä mukaisesti yhden viikonlopun aikana tapahtuva tarina mietteliäästä, tummasävyisestä Russellista, joka iskee eräänä perjantaina baarista Glenin, itsevarman ja äänekkään taiteilijatyypin. He viettävät lyhyen viikonlopun yhdessä, eivät tee mitään sinänsä kovin erikoista, mutta hetket, paneminen ja keskustelut vievät heidät omille epämukavuusalueilleen tavalla, joka tuo heidät myös nopeasti häkellyttävän lähelle toisiaan. Weekend on äärimmäisen kaunis, vahvojen tunnelmien, olotilojen ja kuvien elokuva. Sitä kannattelee täydellisellä varmuudella päähenkilökaksikon keskinäinen kemia, koko elokuvan hämmentävä intiimiys.

Pe 14.10. klo 17.30

Iben Haahr Andersen and Minna Grooss: HELLO, MY NAME IS LESBIAN (Tanska 2009) –K15- 52 min

Hello, My Name Is Lesbian on Tanskaan sijoittuva, monille eri tahoille kurkottava dokumentti. Elokuvan parhaita puolia on sen lyhyehköön aikaan pakkaama hämmentävän laaja moninaisuus. Elokuva liikkuu sekä ajassa että paikassa hyvin vapaasti, 50-luvulta nykypäivään sekä ympäri Tanskaa paikoissa, jotka ovat varsin universaaleja. Haastateltuja koskettavia aiheita ovat muun muassa sukupuolikysymykset, vapaa seksi, vaikenemisen ajat ja kulttuurierot. Ja hauskanpito. Ja naiset. Dokumentin olennaisin anti on kenties siinä, että kaikki tämä moninaisuus viittaa siihen, ettei lesbous sinänsä sanele tai määrää juuri mitään. Mikä tahansa yhteisö koostuu aina yksilöistä.

Yksittäisten lippujen hinta: 6/5 euroa. Alennettu hinta Setan jäsenille. Kaikki kolme näytöstä yhteishintaan 15 euroa. Lipunmyynti alkaa esityspäivinä puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä näytöstä. Ennakkomyynti 26.9. alkaen Niagaran lipunmyynnissä.

http://www.elokuvakeskus.fi/niagara/vinokino.htm

http://vinokino.fi/

Kino Union elokuvatapahtuma Tampereella keskiviikkona 5.10. klo 18-21 Kulttuurikahvila Hertassa.  Kino Union esittää Tehyn kamppailusta kertovan Sopimus-dokumenttielokuvan sekä järjestää keskustelun työtaisteluista muuttuvassa Suomessa. Tilaisuudessa on esillä myös Kalevi Höltän vastajulkaistu kirja Työtaisteluopas.

Ohjelma

Elokuvanäytös Sopimus 18.00

Sopimus on vuoden 2007 Tehyn työtaistelusta kertova dokumenttielokuva. Elokuva on kuvattu syksyllä 2007. Elokuvan kesto 54min.

Keskustelutilaisuus Työtaistelu uudessa taloudessa klo 19.00.

Keskustelijoina Kalevi Hölttä, juristi ja Työtaisteluopas-kirjan kirjoittaja Esa Kanerva, Tehyn pääluottamusmies, Tampere Aki Virtanen, Ammattiliitto Pron pääluottamusmies, Tampere.

Keskustelun juontajana toimii Niina Koivuniemi, Palvelualojen ammattiliiton aluepäällikkö, Tampere.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

http://kinounion2011.wordpress.com/

Aiemmin aiheesta:

Mainokset
Posted in: TAPAHTUMAT