Kaupungin ja YIT:n tunnelihanke hyväksyttiin valtuustossa vastustuksesta huolimatta

Posted on lokakuu 11, 2011

1


Mielenosoittaja ripustaa banderollia katolla.

Virastotalolle kokoontui tänään klo 16 viitisen kymmentä ihmistä vaatimaan Rantaväylän tunnelihankkeen pysäyttämistä. Kymmenkunta ihmistä piti megafonilla sekä pitkiä että pieniä puheita ja väkijoukkoa koristi kirjava kylttimeri. Kylteissä otettiin kantaa paitsi tunneliin, myös muun muassa vanhustenhoitoon, sairaanhoitoon ja työttömyyteen.

Mielenosoituksen aikana ryhmä ihmisiä ripusti Virastotalon katolta valtuustosalin ikkunan eteen mustan banderollin, jossa luki vaalein kirjaimin ”EI TUNNELIA / EI EDUSTAJIA (A)”. Virastotalon henkilökunta poisti banderollin valtuuston kokouksen alettua.

Istunnossa ilmoitettiin myös Perttu Pesän erosta tehtävistään Tampereen osaamis- ja elinkeinopalvelujen sekä sivistys- ja elämänlaatupalvelujen apulaispormestarina ja Olli-Poika Parviaisen astumisesta Pesän saappaisiin. Tamperelaisille talonvaltaajille Perttu Pesä on tullut tutuksi joidenkin vuosien takaa Squat Gigantilta Pyynikiltä, jossa kaupunki aloitti valtaajien kanssa neuvottelut Sorinkadun Nekalan päässä olevasta rakennuksesta. Neuvottelujen ei ilmeisesti ollut tarkoituskaan johtaa muuhun kuin valtausliikkeen hetkelliseen lamauttamiseen byrokraattisen pyörityksen avulla. Nyt puheessaan apulaispormestari Parviainen ilmoitti yhdeksi tavoitteekseen ruohonjuuritason omaehtoisen toiminnan edistämisen. Saa nähdä onko Parviaisella yhtä terävä taktinen silmä kuin edeltäjällään mitä tulee omaehtoisen toiminnan ”edistämiseen”.

Iso osa mielenosoittajista oli seuraamassa yleisölehterillä valtuuston kokousta. Kokouksen venyessä myös lehterin väki väheni. Aamulehden mukaan kokouksessa jotkin valtuutetut ”paheksuivat sitä, että ranta-Tampellaan rakennetaan vain eliitin asuntoja”. Loppupeleissä kunnallispoliitikoille painoi ilmeisesti kumminkin enemmän vaakakupissa se, kuinka paljon tunneli ja etenkin sen päälle rakennettavat kalliit asunnot tuottavat rahaa Tampereelle (lue: YIT:lle). Pitkälle iltaan kestäneessä kokouksessa valtuusto siis lopulta hyväksyi äänienemmistöllä suunnitelmat Rantaväylän tunnelista.

Mainokset
Posted in: UUTISET