Vallataan pankit! – lyhyt raportti Tampereen torikokouksesta 15.10.

Posted on lokakuu 15, 2011

9


Tampereen torikokous lähenee ensimmäisen (viimeisen?) päivän iltaansa. Ruoka- ja äänentoistoteltat on purettu ja nukkumateltat pystyssä. Klo 19 nelisenkymmentä ihmistä istuu piirissä pienen tulen ympärillä keskustelun jatkuessa pienimuotoisempana.

Päivä lähti käyntiin sarjalla palopuheita ja keskustelevampaan ilmapiiriin päästiin vasta jakautuessa pienryhmiin keskustelemaan aiheista. Selvästikin mikrofonin ja äänentoistolaitteiden luoma esiintyjä-yleisö jako esti luontevamman keskustelun syntyä. Pääkokouksen laitamilla ja sen ulkopuolella syntyikin eläväisimmät keskustelut. Pääkokouksen keskustelu oli hyvin moniääninen, ehkä liiankin laajaa aihepiiriä käsiteltiin milloin mistäkin lähtökohdasta.

Päivän aikana torilla kävi satoja ihmisiä, ehkä nelisensataa (?) yhteensä. Ilmainen (tai vapaaehtoisen maksun hintainen) hernesoppa, kahvi, glögi ja herkut pitivät ihmiset virkeinä ja pieni taukojumppa raajat vetreinä.

Ilmeisesti Suomessa ainoa enää käynnissä oleva torivaltaus oli myös ainoa, johon ei pyydetty lupaa poliisilta. (PÄIVITYS Turun Kauppatorilla on vielä leiri pystyssä!)

Mainokset
Posted in: UUTISET