Keskustorilla tavattiin nyt vähemmän virallisissa tunnelmissa – pikku raportti torikokouksesta 12.11.

Posted on marraskuu 15, 2011

2


Tampereen toinen torikokous oli hyvinkin erinäköinen kuin ensimmäinen. Torilla ei ollut nyt niin montaa ihmistä (parhaimmillaan varmaan kuutisen kymmentä kerralla), telttaa, äänentoistoa, ilmaista safkaa tai kansainvälistä toimintapäivää taustalla. Tunnelma sen sijaan oli paljon välittömämpi ja lämpimämpi, kuten ensimmäisen torikokouksen iltanuotiolla.

Kahden gettotynnyrinuotion ympärillä häärivät ja keskustelivat ihmiset pitkin päivää: ns. päänuotion ympärillä pidettiin puheita, avattiin keskustelua ja esiteltiin projekteja. Itse olin vain hetkittäin tämän nuotion äärellä, mutta siellä puhuttiin ainakin lasten hyvinvoinnista ja pankkikriittisestä toiminnasta.

Toisella nuotiolla hengailtiin ja pidettiin ennalta ilmoitettu tapaaminen tilanvaltauksesta, jossa sumplittiin tulevan perjantain valtauksn käytännönasioita: mainostusta, ohjelmaa, tavaroiden säätämistä ja roudaamista yms.

Torilla oli myös taas tarjolla lahjoitushintaista kahveeta, teetä ja pikkupurtavaa ydinvoimavastaiselta kenttäkahviolta.

Koko kaupungin torikokous on ehdottomasti hyvä asia, mutta vaikka itse olen ollut mukana järjestämässä näitä molempia käytännöntasolla, niin minulle on vielä epäselvää miten tämä torikokoustaminen voisi saada myös käytönnöntoiminnan muotoja. Ehkä kaupunki on liian suuri yksikkö, jossa muuttaa ajatuksia yhteisistä asioista toiminnaksi niiden toteuttamiseksi.

Toisaalta tulevaa talonvaltausprojektia ei Tampereella oltaisi ehkä nähty mikäli torikokouksia ei olisi, eikä myöskään vielä hieman hämäränpeitossa olevaa pankkikriittistä toimintaa, mistä tullee enemmän tietoa lähempänä toimintapäivää 28.11. (?).

– eräs osallistuja ja käytännönsäätäjä

 

Torikokouksen mainontaa:

 

 

 

 

Mainokset
Posted in: UUTISET