Poimintoja naiskulttuuripäiviltä 28.-31.3.

Posted on maaliskuu 26, 2012

0


Naiskulttuuripäivät esittelee itsensä seuraavasti:

Jo 31. kertaa Tampereen yliopiston ylioppilaskunta järjestää Naiskulttuuripäivät, feministisen tieteen, taiteen ja toiminnan tapahtuman. Tänä vuonna päivät kantavat nimeä ROKITUS. Nimen mukaisesti päivien teemana on musiikki, joka toimii niin tunteiden kuin politiikankin tulkkina.

Monipuolisen musiikkiohjelman yhteydessä päivillä pohditaan sukupuolen merkitystä musiikkimaailmassa. Päivien tavoitteena on herättää keskustelua, luoda näkyvyyttä naisartisteille, inspiroida musiikin tekemiseen sekä tietysti tarjota kiinnostavaa kuunneltavaa kaikille sukupuolille. Tsekkaa ohjelma ja tule mukaan! Tapahtumat ovat ilmaisia ellei toisin mainita.

Mielenkiintoista ohjelmaa tapahtumassa on paljonkin, mutta erityisen kiinnostavaa kapinallisesta näkökulmasta on paneelikeskustelu naisista viime vuonna alkaneissa Pohjois-Afrikan kansannousuissa ja kapinoissa. Naiset ja arabikevät -nimellä kulkeva tilaisuus on torstaina klo 13-14.45 yliopiston päätalon luentosalissa A3.

Jo nimenkin perusteella voi arvella ohjelman keskittyvän vahvasti musiikkiin. Erityisen mielenkiintoisilta vaikuttavat paitsi musiikkidokumenttielokuvaesitykset Niagarassa ja Hertassa, myös Vallatonta musiikkia -luento, jossa Taru Leppänen esittelee tutkimustaan pienten lasten musiikkikulttuureista. Musiikki on sukupuoletonta -keskustelussa taas pohditaan miksi itsessään sukupuolettomaan musiikkiin tulee ”sekoittaa sukupuolikysymyksiä”.

Tee-se-itse meininkiä tapahtumassa edustaa  DIY musiikkitapahtuma, jossa ”perehdytään musiikkitapahtuman – keikkaillan, klubin, festarin – toteuttamiseen alusta loppuun kokeneiden tapahtumajärjestäjien Minna Minkkisen ja Kalle Honkasen johdattamana.” Lisäksi Hertassa on Dj-työpaja aloittelijoille, jossa opetellaan soittamaan musiikkia levysoittimilla ja mikserillä. Levyjen haalijoille tai niistä eroon haluaville on Musiikin vapaamarkkinat, joissa voi antaa/ottaa tai myydä/ostaa levyjä.

Päivätapahtumat ovat esteettömiä lukuun ottamatta Hertan dj-työpajaa. Iltatapahtumat lienevät pääosin esteellisiä.

Naiskulttuuripäivät: Rokitus

Mainokset
Avainsanat:
Posted in: TAPAHTUMAT