Maailman toreilla kuohuu – tule mukaan toimintaan Tampereella!

Posted on maaliskuu 31, 2012

1


12. TOUKOKUUTA ON SEURAAVA MAAILMANLAAJUINEN TOIMINTAPÄIVÄ!

Tampereella toimintaa suunnitellaan seuraavan kerran tiistaina 17.4. klo 17.30 kahvila Hertassa (Näsilinnankatu 22).

Tule mukaan suunnittelemaan mitä tehdään, miten ja miksi! Jokainen on tervetullut mukaan ja jokaisen pientäkin apua tarvitaan!

* * *

…niin mistä olikaan kyse?

Vuosi 2011 jäi historiaan Pohjois-Afrikan kansannousuista, Espanjan ja Kreikan demokratia-mielenosoituksista ja torivaltauksista (15M) sekä Yhdysvalloista maailmalle levinneestä Occupy-liikehdinnästä.

Lokakuussa liikehdinnän aallokko saapui myös Suomeen, kun 11 eri paikkakunnalla osallistuttiin Espanjan demokratialiikkeen koollekutsumaan maailmanlaajuiseen toimintapäivään (15O). Sadattuhannet ihmiset ympäri maailmaa kerääntyivät tuolloin toreille ja aukioille suunnittelemaan ja toteuttamaan tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa, vastustamaan ja puolustamaan mitä moninaisimpia asioita ja kehittelemään yhdessä ratkaisuja koettuihin ongelmiin. Tuosta päivästä sai alkunsa myös mielenosoitus- ja valtausliikehdinnän täkäläinen versio, torikokous.

Nyt Espanjan 15M-liike ja Yhdysvaltojen Occupy-liikkeet ovat kutsuneet koolle seuraavan kansainvälisen toimintapäivän 12. toukokuuta. Maailmanlaajuisen toimintapäivän lisäksi toukokuussa tapahtuu myös paljon muuta, niin kansainvälisesti kuin paikallistasolla: 15.5. on Espanjan 15M-liikkeen vuosipäivä, 16-17.5. järjestetään Tampereen sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori, 17-19.5. ihmiset kautta Euroopan kerääntyvät Frankfurtiin Euroopan keskuspankin eteen vastustamaan Troikan epäonnistunutta talouskriisipolitiikkaa, jne…

Tampereella toukokuun maailmanlaajuiseen liikehdintään osallistutaan leiriytymällä kaupungin sydämeen 12.5. alkaen vähintään viikoksi. Mielenosoitusleirissä on tarkoitus jatkaa lokakuussa aloitettua keskustelua siitä, mikä Tampereella ja maailmassa kaipaa muuttamista ja toimia monin eri tavoin kaivatun muutoksen aikaansaamiseksi. Tule mukaan tekemään muutoksesta yhdessä totta!

Jos et pääse suunnittelukokoukseen, mutta haluat osallistua ja pysyä tiedotettuna, voit liittyä Tampereen torikokouksen sähköpostilistalle osoitteessa:
https://lists.ourproject.org/cgi-bin/mailman/listinfo/torikokous-tre-suunnittelu

…tai seurata tiedotusta Tampereen torikokouksen facebook-sivuilla:
http://www.facebook.com/groups/217544581644913/

Lisätietoja liikehdinnästä Suomessa ja maailmalla:

Mainokset
Avainsanat:
Posted in: TAPAHTUMAT