Kytät ei kuoki Nekalassa

Posted on elokuu 5, 2012

3


Nekalassa kajahti lauantaina 4.8. kun paikalla juhlittiin jo kolmatta kertaa järjestettyä Vapaa Nekala -festaria. Kuten edelliselläkin kerralla, oli festari nimensä mukaisesti Vapaa, tunnelma loistava ja aurinkokin suosi satoja paikalle saapuneita juhlijoita.

Ilmapiiri ennen Vapaata Nekalaa oli hieman jännittynyt. Kaduilla puhuttiin siitä, yrittävätkö kytät taas lopettaa vapaat juhlat kuten niin monta kertaa aiemminkin Tampereella? Tulevatko ne pönkittämään omaa vallantunnettaan jahtaamalla pilvenpolttajia ja kaasuttamaan toisistaan huolehtivia ihmisiä? Ennen kaikkea: miten voimme estää kyttien mielivallan ja mahdollistaa kaikille turvalliset festarit? Paikan päällä ihmiset olivatkin valmistautuneet kyttien toilailuihin. Suurin osa festarialueen teistä oli barrikoitu esteillä, joita siirreltiin sitä mukaa kun roudarit liikkuivat alueella. Harva tuntui pelkäävän kyttiä vaikka ne olisivatkin tulleet. Ilmassa oli jopa suoranainen voiton tuoksu.

Ilta eteni leppoisasti artistien vaihtuessa seuraavaan juhlatunnelman syvetessä. Viimeisenä esiintyneen Kallio Undergroundin jo lopetellessa settiään sytytettiin paikalle nuotio, joka alkuinnostuksen jälkeen pysyi sopivan kokoisena ja hallittuna. Ilmeisesti nuotion hehku toi paikalle myös kutsumattomat tunkeilijat, joita alueella ei ollut näkynyt alkuillan jälkeen laisinkaan. Kyttien saapumista juhlistettiin nopeasti munasateella, joka ei selvästikään ilahduttanut partiota. Kuokkavieraat kaahasivat säikähtäneenä pois saman pusikon kautta, josta olivat esteet kiertäneetkin.

Kaiken kaikkiaan festarit olivat menestys. Rikkaruohot saivat rehottaa ja kaupungin paskakasan täyttäminen elämällä voi tuskin edes aamulahtarin porvareita häiritä. Vai vietiinkö nyt Jouko Jokiselta ”tasaveroinen oikeus kulkea paskakasassa”? Vapaa Nekala oli jälleen hyvä osoitus siitä, että me emme tarvitse mitään ulkoapäin kurottavia auktoriteetteja sääntelemään elämäämme ja juhliamme, me voimme tehdä sen itse.

 

[takku]

Mainokset
Avainsanat: ,
Posted in: UUTISET